Polityka prywatności

Informacja o administratorze danych osobowych

Zgodnie z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) zwanego dalej „RODO”, informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest PROVEGA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Olsztynie, ul. Jarosława Iwaszkiewicza 2/18, 10-089 Olsztyn, wpisana do Krajowego Rejestru Przedsiębiorców pod nr KRS 0000724052, NIP 7393912278, REGON 369755741.

Z administratorem mogą Państwo skontaktować się pisemnie, kierując korespondencję na ww. adres lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres mailowy biuro@provega-lab.pl.

Jednocześnie informujemy, że aktualny kontakt z administratorem można znaleźć na stronie internetowej https://vegetalis.pl/.

Państwa dane osobowe zostały pozyskane bezpośrednio od Państwa.

Informacja o celach przetwarzania danych osobowych

Celem przetwarzania danych jest: 

  • prowadzenie czynności w celu zawarcia umowy z osobami których dane dotyczą,
  • wykonywanie umów zawartych z osobami, których dane dotyczą,
  • realizowanie obowiązków i uprawnień osób, których dane dotyczą wynikających z zawartych z administratorem umów,
  • marketing produktów i usług których dostawcą jest administrator, 
  • badania satysfakcji, prowadzenie kampanii dotyczących bezpieczeństwa produktów oraz poprawy jakości towarów i usług dla zwiększenia satysfakcji klientów, 
  • realizowanie obowiązków i uprawnień administratora jako pracodawcy lub usługodawcy.

Informacja o prawach osoby, której dane dotyczą

Informujemy, że osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

Informujemy, że osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych osobowych.

Podanie danych jest dobrowolne, ale jest ono niezbędne w celu wykonania umowy z administratorem, a brak ich podania może powodować niemożliwość wykonania świadczenia przez administratora. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres działalności administratora na rynku i realizowania przez niego celów, do których dane zostały udostępnione. 

Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z naruszeniem ochrony danych osobowych.

W zakresie, w jakim dane osobowe są przetwarzane na podstawie zgody, przysługuje Państwu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Oświadczenie o cofnięciu zgody może zostać złożone listem poleconym wysłanym na adres administratora lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres mailowy biuro@provega-lab.pl.

Jednocześnie informujemy, że aktualny kontakt z administratorem można znaleźć na stronie internetowej https://vegetalis.pl/.

Kategorie posiadanych danych osobowych

Informujemy, że posiadane kategorie danych osobowych to imię i nazwisko, nazwa firmy, adres zamieszkania/adres korespondencyjny, adres e-mail, telefon, numer konta bankowego.

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

Informujemy, że podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest:

  • fakt, iż przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • fakt, iż przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, w szczególności w celach marketingu produktów i usług własnych administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Informacja o kategoriach odbiorców i przekazywaniu danych osobowych

Dane osobowe mogą zostać przekazane przez administratora podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności przedsiębiorcom stale współpracującym z administratorem na podstawie zawartych umów, w szczególności podmiotom świadczącym usługi IT, księgowo-kadrowe i prawnicze, podmiotom powiązanym kapitałowo z administratorem i instytucjom zajmującym się windykacją i obrotem wierzytelnościami, w tym biurom informacji gospodarczej i instytucjom utworzonym na podstawie art. 105 ust. 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Prawo bankowe. 

Informujemy, że dane osobowe mogą być przekazywane do państw trzecich, co jest związane z przetwarzaniem danych osobowych w systemach informatycznych. W przypadku przekazywania danych do państw trzecich, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

Informacja o profilowaniu danych osobowych

Informujemy, że dane osobowe mogą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu. Profilowanie będzie prowadzone na podstawie danych osobowych znajdujących się w zbiorze administratora, w szczególności na podstawie danych o wcześniej zakupionych u administratora produktach lub usługach, jak również informacji dostępnych na rynku dotyczących bieżącego popytu. Profilowanie będzie prowadzone z wykorzystaniem aktualnego oprogramowania stworzonego w tym celu. Celem profilowania będzie marketing produktów i usług oferowanych przez administratora oraz dostosowanie oferty do potrzeb i zainteresowań osoby, której dane dotyczą. Oferta ta będzie mieć charakter jedynie propozycji lub informacji i nie będzie w żaden sposób wiązać osoby, której dane dotyczą.

Dlaczego warto wybrać kremy Vegetalis?

bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis

Nasze kremy nie zawierają...

Kremy roślinne Vegetalis nie zawierają parabenów, silikonów, olejów mineralnych, parafiny oraz sztucznych barwników

naturalne innowacyjne kremy roślinne bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis

Innowacyjna technologia

Do pozyskiwania wrażliwych wyciągów roślinnych stosujemy nowoczesną i unikalną technologię ekstrakcji nadkrytycznej o wysokiej wydajności.

naturalne innowacyjne kremy roślinne bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis

Produkt roślinny – Vegan friendly

Produkty Vegetalis nie zawierają żadnych składników odzwierzęcych i są odpowiednie dla wegan i wegetarian.

naturalne innowacyjne kremy roślinne bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis

Ekologia

Dzięki ekologicznym metodom pozyskiwania składników aktywnych i biodegradowalnym opakowaniom szklanym kosmetyki Vegetalis są bezpieczne dla środowiska naturalnego.

naturalne innowacyjne kremy roślinne bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis

Cruelty free / no animal testing

Kosmetyki Vegetalis oraz składniki, z których powstały nie są testowane na zwierzętach.

naturalne innowacyjne kremy roślinne bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis

Twoje Bezpieczeństwo

Produkty Vegetalis są testowane dermatologicznie i mikrobiologicznie.

Śledź nasz Instagram

Vegetalis krem roślinny z likopenem naturalne innowacyjne kremy roślinne bez parabenów, silikonów, sztucznych barwników, olejów mineralnych i parafiny vegetalis Bez parabenów silikonów sztucznych barwników olejów mineralnych Vegetalis krem roślinny z mirrą Vegetalis krem roślinny z rokitnikiem
Facebook Vegetalis