Polityka prywatności

Informacja o administratorze danych osobowych

Zgodnie z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) zwanego dalej „RODO”, informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest PROVEGA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Olsztynie, ul. Jarosława Iwaszkiewicza 2/18, 10-089 Olsztyn, wpisana do Krajowego Rejestru Przedsiębiorców pod nr KRS 0000724052, NIP 7393912278, REGON 369755741.

Z administratorem mogą Państwo skontaktować się pisemnie, kierując korespondencję na ww. adres lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres mailowy biuro@provega-lab.pl.

Jednocześnie informujemy, że aktualny kontakt z administratorem można znaleźć na stronie internetowej https://vegetalis.pl/.

Państwa dane osobowe zostały pozyskane bezpośrednio od Państwa.

Informacja o celach przetwarzania danych osobowych

Celem przetwarzania danych jest: 

  • prowadzenie czynności w celu zawarcia umowy z osobami których dane dotyczą,
  • wykonywanie umów zawartych z osobami, których dane dotyczą,
  • realizowanie obowiązków i uprawnień osób, których dane dotyczą wynikających z zawartych z administratorem umów,
  • marketing produktów i usług których dostawcą jest administrator, 
  • badania satysfakcji, prowadzenie kampanii dotyczących bezpieczeństwa produktów oraz poprawy jakości towarów i usług dla zwiększenia satysfakcji klientów, 
  • realizowanie obowiązków i uprawnień administratora jako pracodawcy lub usługodawcy.

Informacja o prawach osoby, której dane dotyczą

Informujemy, że osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

Informujemy, że osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych osobowych.

Podanie danych jest dobrowolne, ale jest ono niezbędne w celu wykonania umowy z administratorem, a brak ich podania może powodować niemożliwość wykonania świadczenia przez administratora. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres działalności administratora na rynku i realizowania przez niego celów, do których dane zostały udostępnione. 

Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z naruszeniem ochrony danych osobowych.

W zakresie, w jakim dane osobowe są przetwarzane na podstawie zgody, przysługuje Państwu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Oświadczenie o cofnięciu zgody może zostać złożone listem poleconym wysłanym na adres administratora lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres mailowy biuro@provega-lab.pl.

Jednocześnie informujemy, że aktualny kontakt z administratorem można znaleźć na stronie internetowej https://vegetalis.pl/.

Kategorie posiadanych danych osobowych

Informujemy, że posiadane kategorie danych osobowych to imię i nazwisko, nazwa firmy, adres zamieszkania/adres korespondencyjny, adres e-mail, telefon, numer konta bankowego.

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

Informujemy, że podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest:

  • fakt, iż przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • fakt, iż przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, w szczególności w celach marketingu produktów i usług własnych administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Informacja o kategoriach odbiorców i przekazywaniu danych osobowych

Dane osobowe mogą zostać przekazane przez administratora podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności przedsiębiorcom stale współpracującym z administratorem na podstawie zawartych umów, w szczególności podmiotom świadczącym usługi IT, księgowo-kadrowe i prawnicze, podmiotom powiązanym kapitałowo z administratorem i instytucjom zajmującym się windykacją i obrotem wierzytelnościami, w tym biurom informacji gospodarczej i instytucjom utworzonym na podstawie art. 105 ust. 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Prawo bankowe. 

Informujemy, że dane osobowe mogą być przekazywane do państw trzecich, co jest związane z przetwarzaniem danych osobowych w systemach informatycznych. W przypadku przekazywania danych do państw trzecich, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

Informacja o profilowaniu danych osobowych

Informujemy, że dane osobowe mogą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu. Profilowanie będzie prowadzone na podstawie danych osobowych znajdujących się w zbiorze administratora, w szczególności na podstawie danych o wcześniej zakupionych u administratora produktach lub usługach, jak również informacji dostępnych na rynku dotyczących bieżącego popytu. Profilowanie będzie prowadzone z wykorzystaniem aktualnego oprogramowania stworzonego w tym celu. Celem profilowania będzie marketing produktów i usług oferowanych przez administratora oraz dostosowanie oferty do potrzeb i zainteresowań osoby, której dane dotyczą. Oferta ta będzie mieć charakter jedynie propozycji lub informacji i nie będzie w żaden sposób wiązać osoby, której dane dotyczą.

Dlaczego warto wybrać kremy Vegetalis?

Nasze kremy nie zawierają...

Kremy roślinne Vegetalis nie zawierają parabenów, silikonów, olejów mineralnych, parafiny oraz sztucznych barwników

Innowacyjna technologia

Do pozyskiwania wrażliwych wyciągów roślinnych stosujemy nowoczesną i unikalną technologię ekstrakcji nadkrytycznej o wysokiej wydajności.

Produkt roślinny – Vegan friendly

Produkty Vegetalis nie zawierają żadnych składników odzwierzęcych i są odpowiednie dla wegan i wegetarian.

Ekologia

Dzięki ekologicznym metodom pozyskiwania składników aktywnych i biodegradowalnym opakowaniom szklanym kosmetyki Vegetalis są bezpieczne dla środowiska naturalnego.

Cruelty free / no animal testing

Kosmetyki Vegetalis oraz składniki, z których powstały nie są testowane na zwierzętach.

Twoje Bezpieczeństwo

Produkty Vegetalis są testowane dermatologicznie i mikrobiologicznie.

Śledź nasz Instagram

Vegetalis krem roślinny z likopenem Bez parabenów silikonów sztucznych barwników olejów mineralnych Vegetalis krem roślinny z mirrą Vegetalis krem roślinny z rokitnikiem
Facebook Vegetalis